Hívjon minket bátran!
+36 20/482-4810
Advent Zakopanéban - útajánló

Advent Zakopanéban

Lengyelország, Zakopane,

Zakopane Lengyelország legismertebb turisztikai célpontjai közé tartozik. Zakopane a XIX. század második felében vált divatossá, s e divat azóta nemhogy nem szűnik, de évről évre több és több olyan turistát és nyaralót vonz, aki a Tátra tövéből elutazván megfogadja, hogy e helyre sűrűn visszatér majd.Ft/fő-től
Utazás típusa:városlátogatás
Kiutazás:autóbusszal
Szállás:panzió
Alapellátás:reggeli
Turnusok:
Ehhez a programhoz jelenleg nincs feltöltött utazási időpont, de lehet, hogy foglalható!
Kérjük küldjön egy ajánlatkérést!
Segítőkész kollégáink állnak szíves rendelkezésére.
Ajánlatot kérek Elküldöm emailben
VIV
1.nap - Zakopane városnézés, Gubalowka csúcs
Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás Lengyelországig, útközben rövid pihenőkkel. Dél körül érkezés Zakopaneba. A város nevezetességeinek megtekintése után, szabadprogram, vásárlási lehetőség a piacon (helyi kézműves termékek, szépen kidolgozott bőráruk, fafaragványok). A piac egyik érdekessége az itt élők saját készítésű sajtjai, melyekből kóstolás után lehet vásárolni. A zakopanei piac végében található a Gubalowka felvonó, mely 1128 méterre szállítja a kirándulókat. A Gubalowka csúcsról, szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk. Este szállásfoglalás. Fakultatív vacsora egy tipikus lengyel étteremben.

2.nap - Szabadprogram Zakopanéban, Kasprowy hegy
Reggeli után szabadprogram és meglepetésprogramok Zakopaneban, illetve felvonózási lehetőség a Kasprowy hegyre. A programok befejeztével fakultatív ebédre van lehetőség. Ebéd után hazaindulás. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

Helyszíni költségek leírása:
Vacsora felár: kb. 45 PLN/fő (helyszínen fizetendő)
2. napon fakultatív ebéd kb. 45 PLN/fő (helyszínen fizetendő)

Fakultatív programok: (előre jelezni szükséges)
kirándulás a Kasprowy csúcsra kb. 80 PLN/fő
lovaskocsizás vagy lovasszánozás 40 PLN/fő

Várható belépőjegy költségek:
Gubalowka felvonó kb. 20 PLN/fő
Zakopanei Stílus Múzeuma kb. 10 PLN/fő

Foglalását a helyek függvényében tudjuk véglegesíteni, melyről a jelentkezést követően tudunk bővebb információval szolgálni.

Főbb látnivalók:
- Gubalówka
- Síugró sánc
- Sikló - Az 1123 méter magas Gubalówkára viszi fel nagyjából három perc alatt a kirándulókat. Az általa megtett szintkülönbség 300 méter.
- Szent Kelemen fatemplom - A templom az 1850-es évek közepén épült, egyszerű, egyhajós építmény, belsejében népi-barokk faszobrokkal.
- A kiválók temetője - Régi gurál családok, híres, a tátrai idegenforgalom fellendítéséért sokat tett zakopanei lakosok és több tátrai futár nyughelye.
- Krupówki utca - Zakopane sétáló- és bevásárlóutcája.
- Willa Koliba - A Kalyiba Villa volt az első azoknak a panzióknak a sorában, amelyeket Stanisław Witkiewicz tervezett az úgynevezett zakopanei stílusban.
- Tátrai Múzeum - Az intézmény néprajzi és természettudományos gyűjteménynek ad otthont.
- A Szymański család gyűjteménye - Gurál népművészeti bútorok, szőttesek, fafaragások láthatók a gyűjteményben.
- Sajtpiac - A Krupówki utca végén, a sikló közelében található. A piacon kistermelők árulják a különböző sajtokat, lekvárokat, mézeket és gombákat.
- Keresztelő Szent János templom - A 19. század végén épült kőtemplom a Krupówki utcában. 

Utazás típusa: Lengyelország városlátogatás autóbusszal
1 éjszaka Zakopaneban, panzióban, 2-3 ágyas kényelmes szobákban.

Étkezés:
 
Az alapár reggelit tartalmaz., felár ellenében vacsora/ebéd a helyszínen fizethető (kb. 40-45 PLN/fő/alkalom).
Kiutazás:
Az utazás minden esetben modern, légkondicionált autóbusszal történik. Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz. Az autóbuszra a helyfoglalás a foglaláskor még szabad helyek függvényében, előzetes egyeztetés alapján történik.

A területről:

Zakopane a Magas-Tátra lengyel részének legfontosabb városa. Lengyelország téli központja, és egyben a határ mindkét oldalának legnagyobb olyan városa, amely közvetlenül szomszédos a Tátra ívével. A város a Zakopanei-barázda (Rów Zakopiański) alján található, délről a mészköves Tátra erdősége, északról a Gubalówka hegyvonulata zárja. Zakopane a legmagasabban fekvő lengyel város, központja - a Krupówki és a Kościuszko utca kereszteződése - a tengerszinttől számítva 838 méter magasan van. A városba három főút, valamint egy vasútvonal vezet.

Vízum:

Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.

Biztosítás:

Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.

Egészségügyi tudnivalók:

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Időpontok és árinformáció
Az alapár tartalmazza:

utazást autóbusszal, 1 éj szállást, reggeli ellátást, idegenvezetést

Az alapár nem tartalmazza:

baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, fakultatív programokat, belépőket
Az árak oldalunkon majdnem minden esetben alapárak, ami azt jelenti, hogy a járulékos költségeket és egyéb kötelező, vagy fakultatív felárakat (pl. repülős utaknál repülőtéri illetéket, üzemanyag pótdíjakt, vagy például foglalási díjat, biztosítások díját stb.) NEM tartalmazzák. Egy teljes árszámítás készítéséhez, kérjük kattints az időpontoknál található Teljes ár kiszámítása gombra.
0 db
időpont
Előleg:

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék:

A teljes részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Az ÖN email címe:
Advent Zakopanéban